Tämä setti ei kysele, vaan toimittaa: esittelyssä uusi Roland TD-25K V-Drums -settiPieni fanfaari olisi paikallaan – uusimmalle Roland V-Drums-valikoiman tulokkaalle. Ehkäpä huomasitkin uuden Roland TD-25K:n, kun se esiteltiin Frankfurtin Musik Messe 2015 -messuilla ja haluat tietää, mistä uudessa setissä oikein on kyse (ilman käyttöohjeeseen sukeltamista). Seuraavassa tiivistys aiheesta…

Ensimmäinen iso juttu on TD-25 moduli. Se polveutuu huippumalli TD-30:n ääniyksiköstä, joten käytössäsi on pienempiä settejä ilmaisukykyisemmät, korkeamman luokan soundit. Käytimme tehokasta prosessointivoimaa 18:aan SuperNATURAL käyttäymismallinnus -teknologiaa käyttävään settimallinnukseen (satojen yksiulotteisten, helposti käyttämättä jäävien soundien sijaan).

Settien valinta ja soundin muokkaus on nyt myös helpompaa. Joidenkin V-Drums -käyttäjien palaute oli, etteivät he halunneet muuttaa tehdasasetuksia, koska pelkäsivät tärvelevänsä hyvän presetin. TD-25:n yksinkertaistetun käyttöliittymän ansiosta voit sekunnissa valita ja muokata setin mieleiseksi, olipa kyseessä sitten symbaalikoon muuttaminen 18:sta 16:een tuumaan tai vaahteraiseen virveliin vaihtamisesta. Ja jos nyt kävisi niin, että muutos olikin liikaa, saat palattua alkuasetelmiin Undo-näppäimellä.

Tiedämme, että pidät jammailusta, joten TD-25K:ssa on kaksi tapaa musiikin mukana soittoon; USB-muistilta soivat WAV/MP3-raidat tai älypuhelimen sisältö. Kun haluat saada kompit maailmalle, tuskin löydät nopeampaa tapaa kuin välittömän raitojen äänittämisen, kirjoittamisen USB-muistille ja jakamisen verkossa.

Katsotaanpa seuraavaksi tarkemmin, kuinka Roland TD-25K tekee Sinusta paremman rumpalin…

#1. Tuo komppeihisi persoonallisuutta soittoon vastaavilla padeilla ja symbaaleilla

Jos olet monipuolinen rumpali – mutta huolissasi, että digitaalisuus tappaa grooven – tutkipa Roland TD-25K- ja TD-25KV-setit ja kuinka erittäin tarkat ja dynaamiset triggerit antavat persoonallisuudellesi tilaa. Hively tai mättö, kumpikin sopii aivan yhtä hyvin PDX-100 verkotetulle virvelipadille, joka ymmärtää eri lyöntikohdat sekä niihin kohdistuvan iskun voiman vastaten juuri niin kuin akustiselta rummulta odotat. CY-12C crash- ja CY-13R ride-symbaali käsittelevät sammutuksia tai kupu-iskuja juuri oikein, eikä VH-11 V-Hi Hatin avoin ja suljettu liike jää autenttisuudesta sekään. Kun setti toimii näin hyvin, Sinunkin soittosi on tyylikkäämpää ja toimivampaa.

#2. Sähkösetti, joka pysyy mukana vaativammassakin kyydissä

Vanha kunnon tasabassarikomppi on hyvinkin käyttökelpoinen edelleen, mutta kun parannat tekniikkaasi, haluat sähkösetin, joka pysyy tahdissa mukana. Olipa komppi tai filli minkälainen tahansa, Roland TD-25K ja TD-25KV:n TD-25-moduli saa kiinni jokaisesta nyanssista ja välittää ne todenmukaisesti. Rimshoteista, rolleista, flameista ja ghost-iskuista symbaalipaisutuksiin ja iskuihin, kaikki monipuolisen soiton osat heräävät eloon huippumalli TD-30:sta perityn SuperNATURAL -ja Behaviour Modelling- teknologioiden ansiosta. Mukavuusalueelta pois ponnistaminen käy paljon helpommin, kun alla on setti, joka saa kiinni hankalimmistakin iskuista.

#3. Liity mihin tahansa bändiin, soita mikä tahansa kappale, käytä 18 preset-setin soundeja

Parhaat bändit eivät jumita yhdessä genressä ja onkin todella turhauttavaa istua setin takana, joka ei pysty muuttumaan musiikkityylin mukaan. Roland TD-25K ja TD-25KV tekevät tunnelmasta toiseen vaihtamisen helpoksi; modulin valmiiden rumpusoundien ja räärälöityjen settisimulaatioiden valikoima vie Sinut yhtä helposti smooth jazzin kuin death metallin pariin ja niiden tuolle puolen. Ominaisuus on parhaimmillaan, kun metsästät harvinaisempia soundeja studiossa, mutta sen idioottivarmuus tekee soundien vaihdosta täysin vaivatonta jopa keikan kiihkossa. Saat valittua järkevällä säätöpyörällä kappaleiden välissä tyylilajin (rock, jazz, electronic jne) ja toisella pyöräytyksellä valitun lajin eri seteistä tilanteeseen sopivimman. Se on niin helppoa, ettei Sinun tarvitse edes laskea kapuloita kädestäsi.

#4. Personoi settisi niin, että se sopii soittotyyliisi ja soundikäsitykseesi

Olet muusikko etkä robotti. Siksi käy järkeen, ettei rumpusetti ole se, joka sanelee, miltä Sinun pitää kuulostaa. Vaikka TD-25K:n ja TD-25KV:n presetit ovatkin hyvä lähtökohta, näissä uusissa seteissä soittaja on se, joka päättää, missä mennään. Oli kyse sitten kätevän telineen ja padien säädöistä tai virityksen ja vaimennuksen kaltaisista, henkilökohtaisen soittotyylin ja soundikäsityksen muodostamista padiparametreista. Kun aika on kortilla, oikotien ansiosta voit muokata kaikkia tomeja samaan aikaan ja koska muutokset tallennetaan automaattisesti, voit keskittyä vain soittoon bänditreeneissä (Ja jos nyt niin sattuisi, ettet ole täysin vakuuttunut omista muokkauksistasi, saat palautettua asetukset alkuperäisiin arvoihinsa näppärästi Undo-toiminnolla). Tämä on fiksu tapa löytää oma soundisi.

#5. Kehitä taitoasi nopeasti Coach-toiminnolla

Perinteinen rumpuopetus on korvaamatonta, mutta into karisee helposti oppitunteja odotellessa. Tässä tilanteessa TD-25K ja TD-25KV ovat omaa luokkaansa; niissä on oma opetusosa, joka on nopein ja edullisin tapa tulla paremmaksi kyllästymättä. Jos haluat saada kompit tiukiksi, käytä opetuksen välinen joutoaika hyväksesi ja käy läpi Coach-toiminnon interaktiivisia, soitotaitosi kehityksen mukana vaikeutuvia harjoitteita. Oppimismotivaatiota parantavat tulokset saat tietää heti harjoituksen päätteeksi. Nopeasti löytyvä metronomi ja harjoitustoiminto takaavat, että Sinulla on opettaja saatavilla 24/7.

#6. USB – yhteytesi jameihin ja korkealaatuisiin demoihin

USB-ominaisuus ei ole pelkästään teknologiaa teknologian vuoksi: se on avaimesi tuoreisiin musikalisiin ideoihin, oppimissisältöön sekä äärimmäisen yksinkertaiseen äänittämiseen. Kun bändiläiset ovat muualla, kytke USB-muistitikku tai älypuhelin kiinni settiin ja jammaile suosikki- WAV/MP3-kappaleiden mukana (saat jopa loopattua kappaleita ja säädettyä hankalien osien toistonopeutta, kunnes olet saanut ne haltuun). Demojen äänittäminen on myös paljon yksinkertaisempaa. Sanotaan vaikka, että olet saanut kaupungin toisella puolella asuvalta kitaristilta uuden riffin, johon hän pyytää Sinulta komppia. Oli aika, jolloin tarvittiin mikkejä ja ohjelma järkevän rumpuraidan aikaansaamiseksi. TD-25 -seteillä kytket USB-muistin moduliin ja soitat riffin kanssa, kunnes komppi on valmis, siinä kaikki. Äänitä lopuksi rumpuraitasi (klikin kanssa tai ilman), kirjoita se USB-muistille ja lähetä komppi kitaristille verkon kautta.

Uutiset